• APA - element esential al vietii !
Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

CAPTARE


Municipiul Bacau - este alimentat din trei surse: Lacul Poiana Uzului si Uzina de Apa Darmanesti, localizata la aproximativ 50 km la vest de oras si doua fronturi de captare apa subterana, localizate la aproximativ 5 km la nord de oras.
Captari de apa subterana:
a) Statia Margineni
Fronturi de captare: Margineni I (28 foraje), Hemeius I + II (13 + 5 foraje)
Adâncime: 8-12 m sub nivelul solului, capacitate: max. 270 L/s
b) Statia Gheraiesti
Fronturi de captare: Margineni II (16 foraje), Gheraiesti I + II (44 + 35 foraje)
Adâncime: 9-15 m sub nivelul solului, capacitate: max. 415 L/s
Captare de suprafata
Aductiune UTA Darmanesti - Bacau
Aductiune Margineni - Barati
Aductiuni de la foraje la statiile de pompare Margineni si Gheraiesti
Comuna Magura - put forat la adâncime, debit 20 mch.
Comuna Hemeius - comuna Hemeius are ca sursa de alimentare cu apa rezervorul Trebes al comunei Margineni.
Comuna Letea Veche - nu exista captare.
Comuna Margineni - comuna se alimenteaza din sursa de suprafata din Lacul Poiana Uzului prin conducta de a aductiune Darmanesti - Bacau.
Comuna Traian - sistemul de alimentare cu apa al comunei Traian primeste apa din cele doua puturi de adâncime. Statia de pompare asigura un debit de 13,04 mch.
Comuna Prajesti - sistemul de alimentare cu apa al comunei Prajesti primeste apa din cele trei puturi de adâncime. Statia de pompare asigura un debit de 28,8 mch.
Comuna Faraoani - sistemul de alimentare cu apa al comunei Faraoani primeste apa din cele 10 puturi de adâncime. Statia de pompare asigura un debit de 56,88 mch.
Comuna Tatarasti - sistemul de alimentare cu apa al comunei Tatarasti primeste apa din putul de adâncime. Statia de pompare asigura un debit de 15,2 mch.
Comuna Filipesti - sistemul de alimentare cu apa al comunei Filipesti primeste apa din putul de mica adancime.
Orasul Tîrgu Ocna - este alimentat din ramura sudica a sistemului principal Caraboaia prin intermediul a doua conexiuni.
Comuna Stefan Cel Mare - sistemul de alimentare cu apa din comuna primeste apa tratata din Lacul Poiana Uzului prin conducta de a aductiune Darmanesti - Comanesti.
Comuna Buciumi - sistemul de alimentare cu apa din comuna primeste apa tratata din Lacul Poiana Uzului prin conducta de a aductiune Darmanesti - Comanesti.
Comuna Casin - sistemul de alimentare cu apa din comuna primeste apa tratata din Lacul Poiana Uzului prin conducta de a aductiune Darmanesti - Comanesti.
Orasul Buhusi - este alimentat din 3 surse de apa subterana: Coscav, Poiana Morii, Bistrita (retea separata) si o sursa de rezerva suplimentara este Frunzeni si 4 fronturi de captare: Coscav (capacitate 20 L/s), Poiana Morii (8 foraje, 35 L/s), Bistrita (4 L/s) si Frunzeni (10 foraje în rezerva).
Orasul Moinesti - este alimentat din sistemul principal caraboaia si se gaseste la capatul ramurii sudice. Cea mai veche statie de pompare Vasiesti a fost înlocuita de noua statie de pompare comuna Vermesti (care alimenteaza si cele 3 comune Poduri, Ardeoani si Magiresti).
Comuna Ardeoani - sistemul de alimentare cu apa din comuna primeste apa tratata din Lacul Poiana Uzului prin conducta de a aductiune Darmanesti - Moinesti.
Comuna Poduri - sistemul de alimentare cu apa din comuna primeste apa tratata din Lacul Poiana Uzului prin conducta de a aductiune Darmanesti - Moinesti.
Comuna Magiresti - sistemul de alimentare cu apa din comuna primeste apa tratata din Lacul Poiana Uzului prin conducta de a aductiune Darmanesti - Moinesti.
Orasul Darmanesti - este alimentat din ramura nordica a sistemului principal Caraboaia prin intermediul a 14 conexiuni. Statie de pompare 264 mc/zi (pentru alimentarea cartierului Lapos).

Modalitati plata facturi

Facturile de apa si de canalizare pot fi platite prin:
platforma on-line;
 
logo netopia o aplicatie on-line disponibila pentru dispozitivele iOs si Andoid;
♦ aplicatia de mobil disponibila in Google Play, AppStore si App Gallery;
terminalele:
♦ casieriile proprii situate in str. Narciselor - nr. 14 si str. 9 Mai - nr. 80, de luni pana vineri, intre orele 09.00 -16.00;
♦ ghiseele agentiilor BCR si BRD, in numerar, in baza facturii;
♦ serviciul Direct Debit al Bancii Comerciale Romane, in baza unui mandat acordat bancii;
♦ O.P. in urmatoarele conturi: vezi lista.
Indiferent de modalitatea de plata aleasa nu se percepe nici un comision din partea clientului!

Proiect POSMEDIU

S.C. COMPANIA REGIONALA DE APA BACAU S.A., în calitate de Operator Regional pentru gestionarea infrastructurii de apă si apă uzată din judetul Bacău, beneficiază de asistentă financiară acordată din Fondul de Coeziune, prin POS Mediu – Axa prioritară 1, în vederea implementării proiectului:
„Extinderea si reabilitarea infrastructurii de apă si apă uzată în judetul Bacău”.
Pentru detalii despre acest proiect accesati butonul:
 
buton POS
 
Rezultatul așteptat al proiectului îl repezintă creșterea gradului de acoperire a populației cu servicii de alimentare cu apă și canalizare până la un procent de 90% din aglomerările urbane incluse în proiect: Bacău, Moinești, Buhuși, Dărmănești și Tîrgu Ocna