• APA - element esential al vietii !
Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

PARTENERIATE


Incepand cu anul 1997 S.C. COMPANIA REGIONALA DE APA BACAU S.A. a fost implicata in programul MUDP II si a castigat o valoroasa experienta din acesta. Fondurile MUDP II de aproximativ 4 milioane de euro au finantat proiecte cuprinzand reabilitarea statiilor de pompare, a surselor existente pentru alimentarea cu apa si reteaua de distributie a apei potabile, precum si a laboratoarelor. In acest program S.C. COMPANIA REGIONALA DE APA BACAU S.A. a demonstrat cooperare eficienta cu B.E.R.D. in ceea ce priveste implementarea tehnica si financiara.
 
Dupa ce o misiune comuna C.E. - B.E.R.D. a fost intreprinsa in decembrie 2002 pentru evaluarea bonitatii S.C. COMPANIA REGIONALA DE APA BACAU S.A., B.E.R.D. a mai furnizat un Imprumut pentru Facilitati Municipale de Mediu (MELF), cu garantii municipale. Prin acest imprumut catre regie se asigura fondurile necesare pentru programul ISPA masura 2002/RO/16/P/PE/018 in valoare totala de 52.006.000 euro, din care 75% (39.004.500 euro) nerambursabili, iar 25% (13.001.500 euro) contributia S.C. COMPANIA REGIONALA DE APA BACAU S.A. pentru realizarea urmatoarelor investitii:
· imbunatatirea alimentarii cu apa a orasului Bacau, urmarindu-se constructia si reabilitarea aductiunii de apa de la lacul Poiana Uzului;
· constructia unei noi statii de tratare a apei potabile pentru aceasta aductiune;
· reabilitarea retelei de canalizare concentrata in sectiunile cele mai critice ale retelei si este destinata printre altele reducerii infiltratiilor si exfiltratiilor actuale cu aproximativ 20%;
· reabilitarea statiei de epurare a apelor uzate Bacau astfel incat in urma reabilitarii statia va indeplini conditiile directivei privind epurarea apelor uzate orasenesti, pentru descarcarea in cursuri de apa din zone nesensibile (epurare secundara).
 
Aceste investitii s-au finalizat in cursul anilor 2010 si 2011.
 
Implementarea proiectului ISPA, ca si a celui MUDP, a fost in responsabilitatea Unitatii de Implementare a Proiectului (P.I.U.) din cadrul S.C. COMPANIA REGIONALA DE APA BACAU S.A.
 
In prezent, S.C. CRAB S.A., in calitate de Operator Regional pentru gestionarea infrastructurii de apa si apa uzată din judetul Bacau, beneficiaza de asistenta financiara acordata din Fondul de Coeziune, prin POS Mediu – Axa prioritara 1, in vederea implementarii proiectului „Extinderea si reabilitarea infrastructurii de apa si apa uzata în judetul Bacau”.
 
Investitiile se vor finaliza in anul 2018.
 
Obiectivul central al S.C. COMPANIA REGIONALA DE APA BACAU S.A. este atragerea de capital pentru investitii, urmarindu-se ca prin investitiile efectuate sau in curs de efectuare sa crestem calitatea serviciilor oferite populatiei si imbunatatirea calitatii apei potabile si a alimentarii cu apa potabila.

Modalitati plata facturi

Facturile de apa si de canalizare pot fi platite prin:
platforma on-line;
 
logo netopia o aplicatie on-line disponibila pentru dispozitivele iOs si Andoid;
♦ aplicatia de mobil disponibila in Google Play, AppStore si App Gallery;
terminalele:
♦ casieriile proprii situate in str. Narciselor - nr. 14 si str. 9 Mai - nr. 80, de luni pana vineri, intre orele 09.00 -16.00;
♦ ghiseele agentiilor BCR si BRD, in numerar, in baza facturii;
♦ serviciul Direct Debit al Bancii Comerciale Romane, in baza unui mandat acordat bancii;
♦ O.P. in urmatoarele conturi: vezi lista.
Indiferent de modalitatea de plata aleasa nu se percepe nici un comision din partea clientului!

Proiect POSMEDIU

S.C. COMPANIA REGIONALA DE APA BACAU S.A., în calitate de Operator Regional pentru gestionarea infrastructurii de apă si apă uzată din judetul Bacău, beneficiază de asistentă financiară acordată din Fondul de Coeziune, prin POS Mediu – Axa prioritară 1, în vederea implementării proiectului:
„Extinderea si reabilitarea infrastructurii de apă si apă uzată în judetul Bacău”.
Pentru detalii despre acest proiect accesati butonul:
 
buton POS
 
Rezultatul așteptat al proiectului îl repezintă creșterea gradului de acoperire a populației cu servicii de alimentare cu apă și canalizare până la un procent de 90% din aglomerările urbane incluse în proiect: Bacău, Moinești, Buhuși, Dărmănești și Tîrgu Ocna